Bestuurder stapt uit tijdens wasbeurt en raakt klem tussen auto en machine

27 februari 2023 13:31
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Een opvallend incident vanmorgen aan de Oostergouw in Zwaag; een automobilist besloot tijdens een wasbeurt van de auto uit te stappen, en kwam klem te zitten. Hulpdiensten hebben de persoon uit de wasstraat moeten bevrijden.

De politie en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord kregen vanmorgen rond 10.35 uur melding van het voorval. Omdat niet bekend was hoe het met het slachtoffer ging werden een ambulance, meerdere brandweerauto’s en de politie ingeschakeld.

Eenmaal aangekomen op de Oostergouw bleek dat de bestuurder tijdens een wasbeurt van de auto geprobeerd had uit te stappen, waarna deze klem raakte tussen de deur van het voertuig en de machine. De persoon kon redelijk snel bevrijd worden, waardoor de tweede ingeschakelde brandweerauto onnodig bleek. Een kwartier na de melding kon de automobilist bevrijd worden uit de wasstraat. Over de bestuurder zijn geen details bekend.

Aanspreekbaar

De automobilist was volgens de politiewoordvoerder aanspreekbaar en is korte tijd nagekeken door ambulancepersoneel. Daarna werd de bestuurder meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. De politie heeft het voertuig uit de wasstraat in Zwaag gereden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844