Betrokkenen helpen ‘rijdende kerstman’ Arno van Kampen weer het zadel in

18 november 2021 12:12
Arno, de rijdende kerstman

Er is een crowdfunding gestart om de rijdende kerstman, Arno van Kampen, weer aan een motor te helpen. Door een ongeluk ligt zijn motor in puin, waardoor hij niet meer kan collecteren voor het Prinses Máxima Centrum. Een vriend van Arno, Minko van Es, is daarom de actie ‘Santa weer in ’t zadel voor Prinses Maxima’ begonnen. De teller staat inmiddels op bijna 1.000 euro. “Zijn motor is zijn leven, en vooral het doel waarvoor het wordt gebruikt.”

Afgelopen maandag reed Abberkerker en ‘rijdende kerstman’ Arno van Kampen nietsvermoedend op weg naar huis, tot hij plots van achteren werd aangereden door een automobilist.

Hij kwam gelukkig met de schrik vrij, maarvan zijn motor was niks meer over. “Deze crowdfunding is bedoeld voor onze ‘rijdende kerstman’, zodat hij zich kan blijven inzetten voor de zieke kinderen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht”, laat mede-initiatiefnemer Minko van Es weten. “Maar daarvoor heeft hij wel een motor nodig. Want zonder motor kan hij niet meer collecteren, wat weer resulteert in minder donaties.”

Rondrit gaat door

Arno, verkleed als kerstman, rijdt al jaren door Noord-Holland om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

Hij gaat langs bedrijven om als kerstman geld in te zamelen voor het activiteitenfonds van het ziekenhuis. Van het geld dat ze ophalen, kan het ziekenhuis weer nieuwe activiteiten organiseren of nieuw speelgoed kopen. Hierdoor kunnen zieke kinderen en hun familie de ziekte en alle zorgen daaromheen voor even vergeten.

Maar één ding is zeker: zaterdag 11 december gaat gewoon door. Op die dag wordt er een Kerstrit door Noord-Holland georganiseerd, die onder meer door de straten van Hoorn, De Rijp, Alkmaar en Heerhugowaard zal trekken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405