Beveiliger Perry Rood (59) schrijft boek over zijn avonturen in het nachtleven

20 februari 2022 11:00

De Wognumse Perry Rood is al 38 jaar beveiliger. In die tijd heeft hij heel wat meegemaakt en zien veranderen. Over deze ervaringen heeft hij nu een boek geschreven, met de toepasselijke titel ‘Uitsmijter’. 

Vroeger deelde Perry regelmatig corrigerende tikken uit, maar tegenwoordig doet hij vooral aan  de-escaleren. Daarvoor heeft hij opleidingen gevolgd en het gebruiken van woorden werkt goed. “Alleen soms is die tik wel even nodig, en dat ontbreekt nu.”

Naar aanleiding van al zijn avonturen, en uit onvrede over veranderingen in het vak, heeft Perry besloten een boek te schrijven. “Ik heb naast zelf klappen gegeven ook zelf rake klappen gehad.”

Een veiliger uitgaansleven

“Vroeger was ik het laatste deel van de opvoeding. Al was je vervelend of had je een grote mond, ik liet je zien dat dat niet kon”, vertelt Perry. “Nu mogen we dat niet meer doen. Bij de opleiding leer je dat je dan de politie kunt inschakelen, maar dat valt in de praktijk behoorlijk tegen.”

Perry hoopt dan ook dat zijn boek gelezen wordt door het uitgaanspubliek, de politie en justitie. “Dan krijgen we een veiliger uitgaan, daar ben ik van overtuigd. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405