Bewoners ontmoeten elkaar tijdens verteltheater in Kersenboogerd

15 augustus 2021 20:45
Julian Wijnstein
Bron: Menke Strijbis

In de Hoornse wijk Kersenboogerd vond vandaag het eerste verteltheater plaats. Een mooie gelegenheid voor bewoners om elkaar, gezeten op 1.5 meter afstand, te ontmoeten.

Terwijl verteller Julian Wijnstein alles uit de kast haalde om de verplichte afstand te overbruggen, in de Grutto, de Waterpoort en bij Betsy Perk. Zelf was ik aanwezig bij de voorstelling in de Waterpoort waar het verhaal van Vader Jacob werd verteld. Iedereen kent het lied van Vader Jacob, maar wat is het verhaal erachter? Dat werd uit de doeken gedaan voor het publiek. De enkeling die het lied niet kende werd uit de brand geholpen doordat de anderen het voor hem zongen.

Bij de daarop volgende vertelwedstrijd werd nog meer geparticipeerd door het publiek. Met dierengeluiden, wendingen in het verhaal en attributen. Aan de kinderen de taak het verhaal af te maken en op 5 september in te leveren als het verteltheater weer neerstrijkt in de Kersenboogerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844