Bewoners wooncomplex van hun bed gelicht door brand, situatie onder controle

25 januari 2024 12:07
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De bewoners van een woning aan de Meester Fluitmanstraat in Enkhuizen zijn vannacht opgeschrikt door een brand. De brandweer heeft de situatie inmiddels onder controle, en de bewoners kunnen weer terugkeren naar hun huis.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bevestigt dat om 4.18 uur melding werd gemaakt van de brand. In eerste instantie werd gedacht dat de flat zelf vlam had gevat, maar bij aankomst bleek het te gaan om de huisraad aan de achterkant van het complex.

De meubels van de woning aan de Piet Smitstraat, zijn volledig in vlammen op gegaan. Vanwege mogelijke rookontwikkeling en schade in de berging en woning, moesten de bewoners enige tijd worden opgevangen.

Bewoners weer teruggekeerd

De woordvoerder laat weten dat de brandweer na ventilatie en controle heeft geconstateerd dat er geen rook of koolstofmonoxide meer aanwezig is. De bewoners konden daarom weer terug naar hun woning.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405