Bewonersavond woningbouwplan Centrum West moet duidelijkheid geven over verkeersveiligheid Venhuizen

4 december 2022 16:00
Afsluiting voor vrachtverkeer in Drechterland

Gemeente Drechterland organiseert een bewonersavond over het woningbouwplan Centrum West en het uitgevoerde verkeersonderzoek in Venhuizen. Tijdens een eerdere bijeenkomst werden veel vragen gesteld over de gevolgen voor het verkeer, zo laat de gemeente weten. Ook de klankbordgroep Centrum West is bezorgd over de verkeersveiligheid in het dorp. Naar aanleiding hiervan is een verkeersonderzoek uitgevoerd. Maandag 12 december wordt dit onderzoek toegelicht.

Een toename van woningen in Venhuizen zal gevolgen hebben voor het verkeer, aldus de gemeente. Een verkeerskundig bedrijf heeft de huidige situatie onderzocht, de te verwachten knelpunten in de toekomst en mogelijke oplossingen voor het verkeer in Venhuizen. Onderdeel van het onderzoek zijn onder andere de situatie op het Twijver en de rotonde Westerkerkweg-Markerwaardweg. Naast het verkeersonderzoek zal op de bewonersavond ook het globale ruimtelijk ontwerp van het woningbouwplan aan bod komen, de verdere ontwikkeling en de planning. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Venhuizen Centrum-West is aangewezen als de eerstvolgende grootschalige uitbreiding in het dorp. De eerste fase betreft een woningbouwplan met ongeveer 200 tot 250 woningen in het gebied ten westen van het Twijver, tussen het Westeinde/Hemmerbuurt en de Westerkerkweg.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405