Bezoekregelingen bij verzorgingstehuizen Omring vallen zo goed als weg

1 juli 2020 08:19
Omring

De Omring verruimde op 11 juni in de meeste verzorgingstehuizen de bezoekregelingen verder. Op de website geeft Omring aan de bezoekregelingen vanaf 29 juni zo goed als los te laten. Een paar dagen eerder dan de door het kabinet voor vandaag aangekondigde versoepelingen. 

Vorige week vertelde woordvoerder Job Leeuwerke nog aan WEEFF Radio over de versoepelingen bij de verzorgingstehuizen van Omring. Inmiddels zijn de regels voor bezoek nog verder versoepeld. Ze worden zelfs zo goed als los gelaten.

In een liveblog over het coronavirus van de Omring is te lezen dat met de versoepelingen bezoekers onbeperkt en zonder afspraak langs mogen komen. Verder valt de gezondheidscheck en het temperaturen van bezoekers weg. Ook mogen bewoners ook weer op bezoek bij familie en vrienden. Bij klachten worden bezoekers gevraagd thuis te blijven. Bij het bezoek gelden nog steeds de hygiëneregels en de regel van de anderhalve meter afstand.

Stap voor stap meer versoepelingen van bezoekregelingen

De versoepelingen bij de verzorgingstehuizen van de Omring gaan stapsgewijs en begonnen op 25 mei. Job legt uit dat het in het begin zo was dat één contactpersoon per bewoner mocht langskomen. Sinds 11 juni werd er geen onderscheid meer gemaakt tussen bezoekers en mochten er drie keer per week, twee mensen per keer langskomen. Ook mochten de bewoners toen weer naar buiten om een rondje te wandelen. De veiligheid blijft belangrijk. “Wij adviseren de mensen wel een aantal regels op te volgen. De regels waar wij ons allemaal aan moeten houden.”

Van de versoepelingen van 11 juni werd volop gebruik gemaakt vertelt Job. Mensen hebben elkaar lang niet gezien. “Ze smachten ernaar. Ook wij en de medewerkers op locatie zijn er erg blij mee dat dit weer kan.” Toen de verzorgingstehuizen nog helemaal dicht waren, zetten de Omring een praat-keet neer. Mensen konden elkaar in de keet ontmoeten. “Dat zorgde voor een toestroom van bezoekers. Dat zien we ook nu mensen weer toe worden gelaten op locatie.”

Over de versoepelingen vertelt Job: “Het is ook iets spannends. Je wil gewoon dat vreselijke virus buiten de deur houden. Dat is voor ons belangrijk. Aan de andere kant willen we ook heel graag dat mensen hun naasten weer kunnen zien.” 

Een compliment voor de medewerkers

Job heeft een groot compliment voor de medewerkers op locatie. “Ik wil even gezegd hebben dat die medewerkers van Omring op locatie de afgelopen maanden echt een topprestatie hebben geleverd.”  

Uitzending – 20 juni 2020

Woordvoerder Job Leeuwerke vertelt over de versoepelingen van de bezoekersregelingen bij de verzorgingstehuizen van Omring.

Bezoekregelingen Omring

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405