Bibliotheek Hoorn geeft extra aandacht aan online pestgedrag: “Het moet stoppen”

7 november 2023 06:03
Bron: Pixabay

Online kwetsend gedrag komt steeds vaker voor en daar wil Bibliotheek Hoorn wat aan doen. Daarom besteden zij komende week extra aandacht aan dit onderwerp, onder meer door een voorleesmiddag te organiseren waarbij bewustwording wordt gecreëerd. “Er is een grens.”

Voor het derde jaar op rij wordt landelijk aandacht besteed aan de Week van de Mediawijsheid. In deze week staat het online gedrag centraal. “Zonder erover na te denken en met een scherm tussen ons in, is ook een kwetsende reactie snel geplaatst”, aldus Bibliotheek Hoorn. “Moeten we het altijd met elkaar eens zijn? Zeker niet. Maar er is een grens. Het pesten, delen en online kwetsen moet stoppen.”

Om extra aandacht te vragen voor dit gedrag, organiseert de Bibliotheek Hoorn woensdag 15 november een voorleeskwartiertje. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de mediawijsheid. Daarom zal er in alle bibliotheekvestigingen voorgelezen worden”, zegt Henriëtte Roskam van de bibliotheek Hoorn. Dit gebeurt uit de boeken Handje? en Mama te koop. Bij beide staat dit thema centraal.

Bewustwording

De Week van de Mediawijsheid loopt van 10 tot en met 17 november. Naast bewustwording bij Bibliotheek Hoorn worden ook verschillende ‘webinars’ gehouden. Zo geeft Denise Bontje op 13 november van 20.00 tot 21.00 uur een aantal handvatten mee, die (groot-)ouders kunnen gebruiken om (klein-)kinderen in de leeftijd van het basisonderwijs te begeleiden bij online mediagebruik.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405