Bibliotheek organiseert workshop ‘Update je DigiD’

15 november 2022 09:00
Klik&Tik certificaat uitreiking van Bibliotheek Hoorn met bakfiets

Vanaf volgend jaar is standaard een tweede inlogstap nodig bij het gebruiken van de DigiD. Persoonlijke gegevens worden hierdoor beter beveiligd. Een tweede inlogstap instellen is al enige tijd mogelijk, maar voor wie dit lastig vindt organiseert de Centrale Bibliotheek Hoorn een workshop.

DigiD wordt voor steeds meer zaken gebruikt: belastingaangifte doen, toeslagen aanvragen, maar ook om je aan te melden in het ziekenhuis. Het is dus belangrijk dat dit veilig gebeurt. Daarom zijn er vanaf 2023 twee manieren om in te loggen: met de app of een sms-code. Tijdens de workshop ‘Update je DigiD’ helpen medewerkers van de bibliotheek dit in te stellen. De workshop ‘Update je DigiD’ vindt donderdag 24 november van 19.00 tot 20.00 plaats in de vestiging in de Wisselstraat. Aanmelden kan via de site of telefonisch (0229 – 219 441) en is gratis.

Een smartphone of tablet én inloggegevens van DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord) dienen meegenomen te worden. Uiteraard houden de bibliotheekmedewerkers zich aan de privacyrichtlijnen en kijken nooit mee bij het inloggen. Zorg er ook voor dat jouw inloggegevens niet voor anderen te zien zijn en kijk niet mee op het scherm van een ander. Zo kan iedereen veilig aan de slag.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405