Bij Hoornse zaalvoetbalclub RTC ’72 winnen de vrouwen van de mannen

21 april 2022 18:33
De Kreek in Zwaag

Zaalvoetbalvereniging RTC ’72 uit Hoorn bestaat dit jaar vijftig jaar. De oorsprong van de vereniging ligt op het veld aan het Zwarte Pad in Hoorn.

“Met veldvoetbalvereniging de Roozendaal Turbo combinatie is het allemaal begonnen,” weet penningmeester Erik Ceelie te vertellen. “Het zaalvoetbal werd steeds populairder waardoor er werd besloten ook een zaalvoetbaltak op te richten. Deze kreeg wel dezelfde afkorting, maar met een andere betekenis: de Racing Trim Club.”

Met het vrouwenvoetbal begon RTC al in 1980. “Op dit moment zijn er zes vrouwenteams en ze spelen allemaal ook een klasse hoger dan de herenteams. Bij ons winnen de vrouwen het over het algemeen van de mannen.” In het verleden heeft RTC enige tijd een zaalvoetbalopleiding gehad voor meisjes, de Tijgerschool. Tegenwoordig is er geen jeugdafdeling meer, maar teams zijn nog altijd van harte welkom in thuisbasis MFA De Kreek.

Uitzending – 2 april 2022

Zaalvoetbalvereniging RTC '72 uit Hoorn bestaat dit jaar vijftig jaar. Beluister het gesprek met penningmeester Erik Ceelie.

Bij Hoornse zaalvoetbalclub RTC '72 winnen de vrouwen van de mannen

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405