Bijna 10.000 handtekeningen voor ‘Milena moet blijven’: “Maar we zijn er nog lang niet”

14 oktober 2021 11:37

Bijna 10.000 mensen hebben een handtekening gezet om te zorgen dat Milena in Nederland mag blijven. Het 14-jarige meisje woont al een aantal jaar met haar familie verscholen op een zolderkamer. Ze krijgen geen verblijfsvergunning en zijn bang om terug te gaan naar Armenië, omdat de vader van het gezin daar vreest voor zijn leven. 

Influencer Rowena Baierl uit Enkhuizen zet zich in om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor Milena. “Het is natuurlijk een trieste situatie voor een meisje die 14 jaar is, hier twaalf jaar woont, geworteld is en hier vwo doet.”

Via haar Instagram probeert ze dan ook aandacht te vragen voor de situatie van Milena. “Elke handtekening is er één. Het is maar een minuutje werk en dan heb je een meisje geholpen voor een beter leven en een mooie toekomst.”

40.000 handtekeningen nodig

De petitie is de laatste strohalm. “Dit is voor het eerst dat ik zo ver ga, want ik vind dit zo onrechtvaardig”, vertelde juriste Tsoepieva die de actie startte eerder aan WEEFF/NH Nieuws. In totaal moeten er 40.000 handtekeningen worden opgehaald, dan wordt de petitie  besproken in de Tweede Kamer.

“Mijn moederhart huilt”, vertelt Rowena die net moeder is geworden van een zoon. “Op zo’n jonge leeftijd zo onder druk staan. Dat is niks voor een meisje, die vrijheid moet hebben en onbezorgd door het leven moet kunnen.”

Luister hier het hele interview met Rowena Baierl op WEEFF Radio

Uitzending – 13 oktober 2021

Bijna 10.000 mensen hebben een handtekening gezet om te zorgen dat Milena in Nederland mag blijven. Ook Rowena Baierl uit Enkhuizen zet zich hier voor in. Het interview met haar over de situatie van Milena is hier terug te luisteren.

Bijna 10.000 handtekeningen voor 'Milena moet blijven': "Maar we zijn er nog lang niet"

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman - De Maandagavond Show
19:00 - 21:00 uur

WEEFF TV