Bijna een kwart minder West-Friezen positief getest op corona

4 januari 2022 18:00

Het aantal West-Friezen dat in twee weken tijd positief is getest op corona, is flink gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws/WEEFF met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

corona west-friesland stock coronatest teststraat

In de afgelopen twee weken zijn 1.865 inwoners uit de regio positief getest op corona. In deze periode meldt het RIVM dat tien personen uit West-Friesland door het virus zijn opgenomen in het ziekenhuis. Niemand overleed aan de gevolgen van corona.

Het totaal aantal personen in West-Friesland dat positief getest heeft op het coronavirus, is sterk gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Tussen 8 en 22 december kregen 2.426 inwoners uit de regio een positieve testuitslag.

Gekeken naar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners heeft Drechterland het hoogste aantal besmettingen. In de praktijk zijn er in de afgelopen twee weken 266 mensen uit de gemeente positief getest op corona, ten opzichte van 218 in de voorgaande periode.

De grootste daling vond in de afgelopen twee weken plaats in de gemeente Koggenland. Waar er in de voorgaande periode 334 inwoners uit de gemeente een positieve uitslag kregen op hun coronatest, is dit aantal in de laatste twee weken gedaald naar 213.

Bekijk hieronder het aantal nieuwe besmettingen van afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405