Bijna showtime: zestig attracties worden klaargezet voor de Hoornse kermis

6 augustus 2021 16:01

De grootste kermis van de provincie wordt in gereedheid gebracht. Morgen om 14.00 uur start de 575e editie van de Hoornse kermis. Vanwege corona staan de zestig attracties op het Pelmolenpad.

Bij de kraam van het ballonnenspel worden de knuffelprijzen opgehangen en met een poetsdoek krijgen de buggy’s hun glans terug. De exploitanten maken zich op voor de opening van de Hoornse kermis. 

Het meeste spektakel is te zien bij de Airborne, een attractie die na de opbouw 65 meter hoog is. Vastgekoppeld met touw en zekeringen klimt iemand van het opbouwteam naar de nok.

Tekst gaat door onder de video. 

De opening van de kermis is morgenmiddag om 14.00 uur. Er is dit jaar geen openingsact, vertelt Fatima van het Kaar van de gemeente. “Helaas is er wat dat betreft niet zoveel. We hebben alle randactiviteiten geschrapt, op de prikkelarme kermis na.”

Prikkelarme kermis

Dat betekent dat er ook geen vuurwerkshow is. Tijdens de prikkelarme kermis wordt het muziekvolume naar beneden gedraaid en gaan de knipperende lampjes tijdelijk uit. Dat is dinsdag vanaf 12.00 uur. “Dat is er zo’n vijf jaar geleden gekomen”, vertelt exploitant Ad Ordelman. “Het wordt als heel goed ervaren. Er is een groep mensen die daar behoefte aan heeft.”

Op het terrein kunnen zo’n duizend bezoekers tegelijk komen. Via een website is via een ‘druktemeter‘ live te zien hoe druk het is. De kermis duurt tot en met zondag 15 augustus, tijdens de Lappendag worden de attracties dus weer afgebouwd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405