Bijrijder van crash met sportauto in Opmeer week na ongeluk overleden 

3 mei 2023 14:08
Bron: Inter Visual Studio

De bijrijder van een sportauto die zaterdagavond 22 april tegen een boom crashte langs de Opmeerderweg in Opmeer is overleden. De 29-jarige Rotterdammer raakte zwaargewond en overleed op 28 april in het ziekenhuis. 

Dodelijk ongeluk Opmeerweg

De sportauto knalde op zaterdagavond 22 april tegen twee bomen op de Opmeerderweg. “De bestuurder, een Opmeerder van 24 jaar oud, raakte licht gewond”, vertelt een woordvoerder van de politie. “Hij is overbracht naar het ziekenhuis, maar hoefde niet opgenomen te worden. De bijrijder was er een stuk slechter aan toe. Hij is uiteindelijk overleden.” 

De woordvoerder zegt dat het eenzijdig ongeval was, er waren dus geen andere voertuigen bij de crash betrokken. “Het onderzoek naar het ongeluk is nog niet afgerond. Zij zijn nog niet tot een slotsom gekomen.”

Tekst gaar door onder de foto. 

Dodelijk ongeval Opmeerweg 22 april

Er is geen sprake van het gebruik van alcohol of drugs, aldus de woordvoerder. Of er te hard gereden is, wordt nog volop onderzocht. “De snelheid vaststellen is best gecompliceerd, maar de auto is wel heel erg stuk.” 

Als het rapport van het onderzoek af is, wordt het opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. “Daar wordt gekeken wat de bestuurder ten laste wordt gelegd.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844