Bijzondere gasten bij Museum-TV

28 mei 2020 17:28

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft aankomende vrijdagmiddag de zevende aflevering van de serie Museum-TV. Met als bijzondere gasten Irene Moors, Carlo Boszhard en Daphny Murilof.

“Wij hebben Carlo en Irene natuurlijk al een paar keer mogen ontmoeten”, vertelt Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e Eeuw. In oktober opende zij de tentoonstelling in het museum over Telekids. “Carlo en Irene wilden nog een keer langskomen, omdat ze nog wat dingetjes hebben gevonden die ze willen toevoegen aan de expositie. Toen dachten we: als jullie dan toch komen, schuif dan aan bij onze M-TV uitzending. Dat vonden ze een leuk idee.”

M-TV uitzendingen

Vanwege de coronacrisis moesten op 18 maart alle museums in Nederland direct dicht. Zo ook het museum in Hoorn. Als oplossing zendt het museum sinds 17 april elke vrijdagmiddag via een Facebook-live een programma uit. Dit vanuit een ruimte in het museum die is omgebouwd tot studio. Het programma heet Museum-TV (M-TV), met aankomende vrijdag dus Carlo en Irene als gasten. “Het aardige is dat de kijkers direct een vraag kunnen intikken en die gaan wij dan voorleggen aan Carlo en Irene.” Ook is er is er een aantal exemplaren van het Telekids boek te winnen. Dit boek is door het museum zelf uitgegeven. 

De Telekids-tentoonstelling

Op de dag dat de tentoonstelling in oktober opende, was het 30 jaar geleden dat het programma Telekids van Carlo en Irene begon. Het museum in Hoorn zag dat als een mooi moment om een Telekids-tentoonstelling te starten. Bij de expositie is voor iedere bezoeker wat wils. “We hebben een decor nagebouwd van ‘Pittige Tijden’ en daar zie je veel originele objecten, zoals kledingstukken hangen. En we hebben een originele presentatiedesk met daarachter een decor.” Verder is de eerste uitzending van Telekids er te bekijken en staan de petjes van Carlo tentoongesteld.

Verlenging expositie

Door versoepeling van de coronamaatregelingen mag het museum maandag 1 juni weer open. De expositie wordt verlengd tot 30 augustus. Hans merkte namelijk via mailtjes en berichtjes op Facebook dat nog veel mensen langs wilde komen.  

Een bezoek brengen moet vanwege de coronamaatregelingen op reservering. Reserveren kan via de site van Museum Hoorn. 

 

 

 

 

 

 

Uitzending – 25 mei 2020

Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e eeuw vertelt over de bijzondere gasten van aankomende vrijdag bij Museum-TV.

4902

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844