Binnenstad loopt vol op eerste avond Hoornse Stadsfeesten, karaoke groot succes

11 juni 2022 13:30

De binnenstad van Hoorn liep gisteravond goed vol op de eerste dag van de Hoornse Stadsfeesten. Na drie jaar afwezigheid kon het gratis festival dit jaar voor het eerst weer losbarsten. Tot vreugde van publiek én organisatie. 

Theo Viset, voorzitter en programmeur van het festival, had voorafgaand aan de eerste dag nog wel een korte nacht. “Er moest nog heel veel gebeuren. Normaal hebben we acht maanden de tijd om het te organiseren, nu wisten we pas eind februari dat het mocht. Voor we echt goed op gang waren, was het half maart. Dan heb je minder dan drie maanden.”

Het was ook wel weer even wennen, bekent Viset, nu het festival drie jaar stillag. Hoewel ze afgelaste edities wél gewoon organiseerden. “In 2020 hadden we bijna de hele programmering al klaar. En dan mag het niet. In september zouden we daarvoor in de plaats van alles doen en toen mocht dát niet.”

Het publiek heeft het festival gemist: “Drie jaar thuiszitten, dat is toch anders. Ik heb vooral de gezelligheid gemist. Lekker onder de mensen.”

Stadskaraoke

Op de eerste avond viel met name de Stadskaraoke in de smaak. Sinds een aantal jaar een terugkerend onderdeel op het festival: een karaoke op de Roode Steen, onder begeleiding van een liveband. “Het beste podium van de avond! Ik heb hele leuke liedjes gezongen”, vertelt een meisje als ze van het plein afloopt.

Ook een andere voorbijganger waagde zich aan een aantal meezingers. “Karaoke is altijd goed. Vooral als je tussen een groot publiek staat. Dan valt het toch minder op, als je wat minder zuiver zingt.”

WEEFF Radio vanaf Hoornse Stadsfeesten

WEEFF Radio doet het hele weekend verslag vanaf de Hoornse Stadsfeesten, op de radio en online. Vanuit een locatiestudio, naast het podium bij het Kerkplein wordt het hele weekend live radio gemaakt. Meeluisteren en kijken kan het hele weekend via 103.9FM of via weeff.nl/live

Uitzending – 10 juni 2022

Voorzitter en programmeur van de Stadsfeesten kwam voorafgaand aan de start nog even langs bij ons in de studio.

Mr. Stadsfeesten Theo Viset in de studio | Hoornse Stadsfeesten

Uitzending - 10 juni 2022

De band Jim, Jaaf & Friends kwamen na hun show bij Backstage op het Koepoortsplein nog even langs bij ons in de studio.

Jim, Jaaf & Friends in de studio | Hoornse Stadsfeesten

Uitzending - 10 juni 2022

De Rotterdamse band Kuzko sloot vrijdagavond het Kerkpleinpodium af. Voorafgaand kwamen ze nog even langs, bij ons in de studio.

Kuzko in de studio | Hoornse Stadsfeesten

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405