Blackbird kan met nieuwe WEEFF Top Favoriet van nog fijnere Kerst genieten

22 december 2023 19:53

De 36-jarige zangeres Merel Koman, beter bekend als Blackbird, kan tijdens het kerstdiner nog meer opscheppen over haar carrière. Haar single ‘Stay or go’ hoor je komende week extra vaak voorbijkomen op de radio, als nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Hoewel haar naam wellicht anders doet vermoeden, is Blackbird niet vernoemd naar een liedje van The Beatles. De artiestennaam is een vertaling van haar voornaam Merel. In 2022 scoorde de in Den Bosch geboren zangeres een hit dat miljoenen keren beluisterd werd op de streamingdiensten: ‘Lean on me’, een Engelse versie van een liedje dat Ruth Jacott uitbracht.

In november kwam het nieuwste album ‘Pink Shades’ van de zangeres uit, en twee weken geleden trapte ze in Amsterdam een bijbehorende toer af. Tot en met begin maart 2024 staat Blackbird onder andere in Utrecht, Alkmaar en Hengelo.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405