Blanks heeft nieuwe WEEFF Top Favoriet in handen met ‘Where did the time go’

8 maart 2024 19:52
Bron: WEEFF

Zijn carrière begon met het maken van jaren ’80 covers van bekende nummers op YouTube, maar inmiddels is Blanks ook met eigen muziek uitgegroeid tot één van de bekendere artiesten van Nederland. Zijn nieuwe single ‘Where did the time go’ hoor je komende week als nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Blanks, de artiestennaam van Simon de Wit, wordt in 1997 geboren in de Utrechtse plaats Vleuten-De Meern. Na zijn studie in Groningen breekt hij in 2018 via YouTube door, met een cover van ‘Better now’ door Post Malone. In de jaren daarna wordt Blanks uitgeroepen tot ‘Beste Artiest’ tijdens Eurosonic Noorderslag, brengt hij zijn debuutalbum met eigen liedjes uit, en doet hij mee aan het vijftiende seizoen van het televisieprogramma ‘Beste zangers van Nederland’.

Het nieuwste initiatief van De Wit heet ‘Fill in the Blanks’. Hierbij kunnen volgers van zijn Instagram-account en YouTube-kanaal songteksten bedenken en insturen. ‘Where did the time go’ is de eerste single van een compleet album, wat uit deze samenwerking moet ontstaan. In het nummer wordt ook gerefereerd aan de Amerikaanse versie van de serie The Office. Hierin vraagt het personage Andy zich af hoe je kan weten dat je in de ‘goeie ouwe tijd’ zit, voordat dit achter je ligt.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405