Blauwalg bij stadsstrand Hoorn: zwemmen tijdelijk afgeraden

8 september 2023 17:26
Bron: Gemeente Hoorn

De temperatuur schiet dit weekend omhoog, maar wie een frisse duik wil nemen bij het stadsstrand in Hoorn kan dat volgens de gemeente beter niet doen. Vanwege blauwalg wordt pootjebaden en zwemmen tijdelijk afgeraden.

Blauwalg is volgens de gemeente Hoorn opgedoken in het water bij het stadsstrand. Zwemmen wordt dan ook afgeraden in verband met het verminderde waterkwaliteit. “Je kunt naar het stadsstrand komen om te recreëren, zonnen op het strand, wandelen op de paden en spelen op het speelschip”, schrijven ze in een persbericht.

Honden uit het water

Wie ermee in contact komt, kan hoofdpijn, maag- en darmklachten en geïrriteerde ogen krijgen. Soms zijn de klachten ernstiger. “Zwem je toch bij het stadsstrand, douch je dan thuis goed”, adviseert de gemeente. Ook honden kunnen klachten krijgen, daarom wordt er geadviseerd om ze uit het water te houden.

❗️ Let op❗️ Zwemmen bij het stadsstrand wordt afgeraden in verband met verminderde waterkwaliteit door blauwalg. Je kunt…

Posted by Gemeente Hoorn on Friday, September 8, 2023

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV