Bliksem slaat in dak woningen Nederhorst den Berg en Berkhout en zorgt voor brand

1 mei 2024 07:05
Bron: Inter Visual Studio

In het dak van meerdere woningen aan de Wethouder Bloklaan in Nederhorst den Berg heeft vannacht brand gewoed. De brand is ontstaan door blikseminslag. Er raakte niemand gewond. Ook in het West-Friese Berkhout sloeg de bliksem in, maar bij de brand vielen geen gewonden. 

Blikseminslag

Door blikseminslag is er vannacht brand ontstaan in het dak van twee woningen aan de Wethouder Bloklaan in Nederhorst den Berg. Om te zorgen dat de brand niet oversloeg op andere woningen in het blok, schaalde de brandweer op naar een grote brand. Uiteindelijk viel het mee: de brand was redelijk snel onder controle. 

Een woordvoerder van de brandweer laat weten: “Door rookontwikkeling moesten meerdere buurtbewoners hun huis uit vannacht. Sommigen van hen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand raakte gewond.”

De straat was gedurende de brand tijdelijk afgesloten, maar inmiddels weer vrijgegeven voor verkeer. Het is onduidelijk wanneer de bewoners weer terug naar huis kunnen. 

Blikseminslag in Berkhout

Een woning in Berkhout is ook getroffen door de bliksem. Er vielen geen gewonden. Het huis is door brand wel zwaar beschadigd. De brandweer voorkwam dat de brand kon overslaan op andere woningen. De schade wordt opgenomen door Stichting Salvage. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844