Blindengeleidepad in Hoorn drie maanden later nog niet aangepast

17 september 2020 19:54
Blindegeleidepad Hoorn

In juni zijn er door Fractie Tonnaer politieke vragen gesteld over het blindengeleidepad in Hoorn.

Het college heeft laten weten dat het een proef betreft waarvan eind deze maand de resultaten zullen worden gedeeld. Rob de Greeuw sprak hier gisteren wederom over met Ineke Krähe.

Blindengeleidepad onbruikbaar

in juni vertelde ze op WEEFF Radio al dat ze door de ligging en het gebruikte materiaal onmogelijk gebruik kan maken van het blindengeleidepad in Hoorn.

Afgelopen vrijdag heeft Ineke samen met Saïda Voet van stichting Onbeperkt Hoorn en een verkeersdeskundige van de gemeente een ronde gelopen langs het blindengeleidepad. Toezeggingen over aanpassingen zijn er echter niet gedaan.

Ook voor toeristen

In de beantwoording heeft het college het over één belanghebbende. Maar dat is natuurlijk niet het geval. “Het blindengeleidepad is zelfs niet alleen voor blinden en slechtzienden uit Hoorn,” aldus Ineke Krähe. “Het is natuurlijk ook voor mensen uit andere steden en toeristen uit andere landen.”

Uitzending – 16 september 2020

In juni zijn er door de Fractie Tonnaer politieke vragen gesteld over het blindengeleidepad in Hoorn die inmiddels gedeeltelijk zijn beantwoord door het college. We spraken hierover met Ineke Krähe die de komst van het blindengeleidepad heeft aangevraagd.

Blindengeleidepad, 3 maanden later

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844