Blokkade boze boeren bij Van der Valk Hoorn: “Provincie praat over ons, niet mét ons”

2 februari 2023 11:00
Bron: Inter Visual Studio

Een dikke rij tractoren blokkeert donderdagochtend de hoofdingang van het Van der Valk-hotel in Hoorn. Aanleiding voor de actie is de conferentie ‘Samen zetten we de koers voor het landelijk gebied’ van de provincie Noord-Holland. Ze voelen zich niet gehoord. “We willen gewoon een statement maken.”

In een stoet van vijftig tractoren komen de demonstranten vanochtend vroeg aan bij het hotel in Hoorn. Ze parkeren hun landbouwvoertuigen demonstratief voor de ingang van het hotel, waar op dat moment de provincie praat over de toekomst van het landelijk gebied. Een thema waarover de boeren zich niet gehoord voelen.

Ze voelen zich gepasseerd, zegt melkveehouder Remco Rotteveel uit Ursem, één van de organisatoren. “Dan praat je niet met ons, maar over ons. Wij willen graag meepraten. Soms lijkt het wel alsof ze vergeten dat wij zelf ook een stem willen hebben.” Volgens Remco wordt de kloof tussen het platteland en de stad op deze manier ‘zo ongelofelijk groot’. Hij vervolgt: “Het wordt tijd dat dat verandert.”

Na 3,5 jaar stikstofcrisis willen de boeren laten zien dat ze nog steeds strijdvaardig zijn. De hoop zijn ze dan ook nog niet verloren. Ze kijken met vertrouwen uit naar 15 maart, als de Provinciale Statenverkiezingen zijn. Remco: “Ik verwacht veel van de verkiezingen.” 

Boerenprotest bij Van der Valk-hotel

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405