BNH’ers wensen Noord-Hollandse Emma succes op Regio Songfestival

4 november 2023 17:00
Bron: Emma Koning

Vanavond is het dan eindelijk zo ver: onze eigen Emma Koning uit De Goorn gaat Noord-Holland én NH vertegenwoordigen bij het Regio Songfestival. Om haar te helpen met de zenuwen hebben we Bekende Noord-Hollanders Cor Bakker en Wolter Kroes gevraagd om onze kanjer alvast succes te wensen. 

Emma Koning tijdens een optreden

De 22-jarige Emma schreef haar nummer in een spannende tijd, namelijk toen ze besloot knobbels van haar stembanden af te laten opereren. Tijdens de operatie bleek haar situatie nog heftiger dan gedacht – het was helemaal niet zeker of ze ooit nog wel zou mogen zingen. 

Dat ze zich er doorheen geslagen heeft blijkt wel, gezien haar plaats in de landelijke finale van het Regio Songfestival van vanavond. Bekende Noord-Hollander (of BNH’er) Wolter Kroes nam alvast deze succeswens voor haar op. 

Tekst gaat verder onder de video

Ook meesterpianist Cor Bakker stak Emma een hart onder de riem. 

Tekst gaat verder onder de video

Het Regio Songfestival is vanavond van 20.30 uur tot ongeveer 22.30 uur live te zien bij NH, online en op televisie. Rond 21.40 uur, na het laatste nummer, gaan de lijnen open en kunnen mensen die Emma een warm hart toedragen stemmen op haar nummer om uiteindelijk de landelijke winnaar te worden. Informatie over het stemmen wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Wil je het nummer van Emma nog een keer horen? Kijk dan de video hieronder.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844