Bo de Myttenaere schrijft piano compositie Hero’s Tears voor zorgpersoneel

28 april 2020 18:05
Bo de Myttenaere

Bo de Myttenaere schreef de piano compositie ‘Hero’s Tears’ speciaal voor het zorgpersoneel.

“Ik heb al heel veel reacties gekregen van mensen die in de zorg werken. Het wekt hele mooie emoties en gevoelens bij hen op,” vertelt Bo tegen WEEFF Radio. Hoe verliep het schrijfproces ervan? “Ik schrijf vooral vanuit bepaalde standpunten die ik omzet in muzieknoten. Je krijgt natuurlijk veel mee via het nieuws. Met het gevoel dat ik daarvan kreeg ben ik achter de piano gaan zitten en toen ontstond dit nummer.”

Elke dag muziek voor Bo de Myttenaere

Met muziek is Bo elke dag bezig. “Ik speel al vanaf mijn zesde piano. Het componeren heb ik mezelf aangeleerd. Wel heb ik veel muzieklessen gevolgd bij verschillende docenten. Maar op een gegeven moment trok vooral het vanuit je eigen gevoel componeren van muziek mijn interesse.”

De componist uit Bovenkarspel zit niet op een muziekopleiding, maar volgt een studie aan het CIOS. “Op MBO niveau vond ik voor mij geen geschikte muziekopleiding. Ik loop nu stage in de kinderopvang. Misschien kan ik de muziek ook wel naar deze sector brengen. Het is goed voor de ontwikkeling. Zo wordt je er creatief van. Ik wil dan ook heel graag andere kinderen inspireren voor dit prachtige instrument.”

Bekijk ook de interviews die onze mediapartner NH Nieuws met Bo de Myttenaere had.

Uitzending – 25 april 2020

Bo de Myttenaere vertelt over de compositie 'Hero's Tears' die hij speciaal voor het zorgpersoneel schreef

Bo de Myttenaere

Meer muziek van Bo de Myttenaere kun je vinden op zijn website: www.bodemyttenaere.nl