Bobeldijkse David wereldberoemd als DJ Adrian Noble: “Je moet groot dromen”

16 juni 2021 14:00

Hij begon klein op een campingtafel boven in zijn slaapkamer op een klein dj-setje, maar inmiddels is die set wat groter en is hij over de hele wereld te zien: DJ Adrian Noble. Ook wel de Bobeldijkse David Keesom. Met zijn Youtube-kanaal probeert hij de wereld van muziek te veroveren. 

Toen David slaagde voor zijn havo-examen vijf jaar geleden, begon hij gelijk met het maken van video’s op de momenten dat hij muziek draaide. “Ik dacht: gelijk knallen, de hele zomer lang.”

“Ik wist wel hoe je Youtube moest gebruiken om het goed te laten groeien. Het belangrijkste is dat je bezig blijft en elke keer met nieuwe videos komt, een bepaald ritme biedt. Dan bouw je aan een fanbase”, vertelt David. Inmiddels zit hij op 157.000 abonnees en komen er elke maand weer zo’n 3.000 nieuwe fans bij. 

Westfries landschap

David maakt mixtapes van allerlei genres, waaronder Moombahton of Reggaeton. “Ik pak dan ongeveer dertig nummers die ik verzamel van internet. En dan ga ik kijken wat bij elkaar past en dat mix ik door elkaar.” En met mooi weer neemt hij de video’s op in het Westfriese platteland, soms tussen de koeien. “Dat zie je nergens nog.”

Hij krijgt van over de hele wereld reacties binnen. En views en reacties leveren ook weer boekingen op. “Ik heb al opgetreden in België, Luxemburg, Frankrijk en de Oekraïne.”

Uiteindelijk wil hij nog groter worden met zijn Youtubekanaal en over de  hele wereld optreden.  “Ik wil verder groeien als DJ, steeds vaker optreden. Door heel Nederland, maar ook over de hele wereld optreden”, vertelt David. “Je moet groot dromen”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405