Bobs wil nostalgische nachtclub Turbo2000 in Uitgeest weer openen

7 april 2023 18:00
Bron: Jacqueline van Kampen

Er moet nog wel het een en ander aan opknapwerk gebeuren, maar Turbo2000 komt terug. De planning is dat na de zomer deze iconische tent – ook populair bij mensen uit de regio’s Alkmaar en West-Friesland – zijn deuren weer opent. “Het is echt nostalgisch”, zegt Marthijn Hink, directeur operatie bij Bobs Party & Events.

Entree Turbo2000

De oude rode bankjes staan er nog, maar de bekleding zit onder de vlekken en de kauwgom. Op de muren zitten de welbekende gouden glitters en de verf op het hout tussen de spiegels op het plafond bladdert af. “Het is allemaal heel ‘authentiek'”, vertelt Marthijn. “Het ziet er hartstikke leuk uit, maar het komt wel uit het jaar nul. We willen een nieuwe vloer, nieuwe verlichting. En dj’s kunnen niet met deze dj-tafel werken, zo oud is die. We hebben draaitafels waar niet eens een usb in kan, want vroeger ging het met cd’s.”

 

Nieuwe eigenaar

 

Bobs was bijna 40 jaar in handen van de familie Martens. Turbo was open tot 1996, maar toen Bobs Saloon open ging, kwam er bijna niemand meer in Turbo en ging het dicht. Anderhalf jaar geleden heeft de familie Martens Bobs verkocht aan Tumbler Investments, die er nieuwe uitbaters voor zocht: eigenaar Vincent Chen, Guda Hink als event manager en Marthijn. 


Tekst gaat verder onder foto.

Aankleding Turbo2000

Marthijn is sinds het begin van het jaar bij de club en heeft veel ideeën voor Bobs. Turbo2000 staat daarbij wel hoog op zijn lijst. “Toen ik hier net kwam sprak ik wat mensen van de oude garde, die een biertje op vrijdag kwamen drinken. Zij vroegen: ‘ga je Turbo2000 ook terugbrengen?’. Een ander zei: ’25 jaar geleden heb ik daar mijn huidige vrouw ontmoet’. Daar kan je niet niks mee doen.”

 

Magische plek

 

Toine van Bakel, oftewel djToine, was jarenlang de huis-dj van Turbo en kan zich de discotheek nog goed herinneren. “Ik vond het als klein jongetje altijd al een magische plek. Het had een bepaalde aantrekkingskracht. Ik vond het er gaaf uitzien. En als dj stond je centraal, midden op de dansvloer. Alles gebeurde om je heen.” Ook qua muziek was Turbo anders. “In andere discotheken werd van alles gedraaid. Maar in de Turbo werd gewoon veel meer moderne muziek gedraaid. Daar kreeg je geen Normaal te horen. Er werd ook echt gemixt door dj’s. Het was wat dat betreft een muzikaal vooruitstrevende zaak.”


Toch hoopt Toine wel dat er in de huidige tijd plaats is voor zo’n discotheek, die iedere vrijdag en zaterdag open is. “De 35 plussers zijn gewend om iedere week te stappen. Vroeger moest je erbij geweest zijn en tegenwoordig maak je het online mee via je mobiel en sociale media. Tegenwoordig ga je tinderen om aan je date te komen, maar vroeger moest je de discotheek in. En er zijn natuurlijk veel festivals bijgekomen. Daar kan een lokale discotheek niet tegen opboksen.”

 

Dj Jean of dj Dimitri

 

Als alles volgens plan verloopt zal de Turbo na de zomer weer open gaan. Hoe vaak dat zal zijn, hangt ook volgens Marthijn af van de animo, maar hij gelooft er helemaal in. “We beginnen met een 90’s party”, legt hij uit. “Als de jongeren het ook leuk vinden, breiden we uit. Wat heb je nou nog voor nachtclubs in de regio. In de coronaperiode zijn er ook wat tenten weggevallen. We kunnen dat gaan rocken.” Ja, en wie gaat er dan draaien op die 90’s party? “Dj Jean misschien of dj Dimitri. Ik heb ze alleen nog niet benaderd”, lacht Marthijn. “Dus mannen, neem even contact met me op.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844