Boerenrock komt naar Zandwerven

16 september 2022 15:31

Café ‘t Koetje in Zandwerven is op 29 oktober het decor van het muziekfeest Boerenrock. “Prachtig om het seizoen mee af te sluiten”, zegt cafébaas Co Scholten. “Je moet het zien als een soort oogstdankfeest, maar dan met lekker veel herrie.”

‘t Koetje is een bijzondere plek. Scholten runt niet alleen het café, maar verhuurt vanuit de achterzaal ook fietsen en andere vervoersmiddelen aan dagjesmensen. Het café zelf is niet meer dagelijks open, alleen op afspraak. Om mensen niet teleur te stellen heeft hij van de voormalige rokersruimte een zelfbedieningshoek gemaakt, met een koffiemachine en een automaat met allerlei versnaperingen erin.

“We zitten op een goede plek en we bedienen verschillende dorpen in de omgeving”, zegt Co. “Als mensen een feestje willen organiseren kunnen ze hier terecht, maar dagelijks open gaan, bleek niet rendabel meer na corona. Tal van kleine cafés hebben het moeilijk in Nederland.”

Scholten ziet ‘t Koetje nu vooral als hobby. Hij verdient zijn centen als beheerder van verschillende agrarische websites. Het is dan ook niet voor niets dat Boerenrock in zijn café wordt gehouden, hij heeft een groot netwerk in de sector. Als boerenzoon heeft hij veel sympathie voor de agrariërs. Zeker in deze tijd van protesten. “De boeren zijn best redelijk, maar de overheid wil het onmogelijke.”

Boerenrock op 29 oktober wordt muzikaal opgeluisterd door De Woudrukkers.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405