Bos bloemen en veel lof: nieuw comité in Spierdijk kijkt tevreden terug op kermis

17 mei 2023 06:11
Bron: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Met een tevreden gevoel kan Lars Dol uit Spierdijk terugkijken op het afgelopen weekend. Samen met een nieuw gevormd comité kon hij tóch een kermisweekend organiseren in zijn dorp. “Er is een hoop volk op afgekomen”, vertelt hij. “We hebben een hoop lof en complimenten gekregen uit het dorp.”

Opbouw kermis Spierdijk

Met het wegvallen van Café en Bowling Spierdijk kwam er ook een einde aan de kermis in het dorp. Bewoners besloten echter de handschoen op te pakken, zodat er afgelopen weekend tóch een kermis gehouden kon worden. “Vanuit de oude organisatie zijn er twee bij ons aangesloten. Daarom konden we een kermiscomité van zes personen samenstellen”, zegt voorzitter Lars Dol van het kermiscomité.

Het nieuwe comité – naast voorzitter Lars Dol bestaande uit Sem Veld, Pim Veeken, Kim Sjerps, Kim Steeman en Ellen de Vries – heeft de afgelopen dagen veel lof gekregen uit het dorp voor het doorzetten van de kermis.

“We hoopten met het programma iedereen blij te kunnen maken. En dat is volgens mij wel goed gelukt”, blikt Dol terug. “We hebben veel complimenten gehad. Ook kregen we uit het dorp een grote bos bloemen voor alle moeite.”

Evaluatie in de zomer

Een veertigtal vrijwilligers zijn gisteren bezig geweest om het gebruikte veld van voetbalvereniging St. George op te ruimen. Ook de omzet wordt in kaart gebracht. “Het meest positieve scenario zou zijn als we een hoge winst hebben gemaakt”, zegt Dol. “We doen dit om het dorpshuis in Spierdijk door te kunnen zetten. Dat willen we gaan verbouwen in de toekomst en daar zit heel veel geld in.” 

Volgens hem op het eerste oog een haalbare kaart. Ook wil hij met het kermiscomité in de zomer een evaluatiemoment houden. “We willen in ieder geval ons best doen om volgend jaar weer een mooi feest neer te zetten.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405