Bouwvakker overleden na instorten muur op bouwplaats

15 juni 2021 08:13

Een man uit Hem is aan zijn verwondingen overleden, nadat hij gisteren bekneld was geraakt onder een sloopmuur. De hulpdiensten rukten gisteren massaal uit om de man uit zijn positie te bevrijden, toen een muur achter een huis aan de Streekweg in Hoogkarspel op hem was gevallen.

Bouwvakkers waren gisteren bezig bij de woning aan de Streekweg in Hoogkarspel, toen een sloopmuur plotseling omviel. Die viel op de man uit Hem, die ernstig bekneld raakte. De brandweer heeft de man moeten bevrijden, vertelt een woordvoerder van de politie.

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels is bekend dat hij aan zijn verwondingen is overleden. Een woordvoerder van de arbeidsinspectie SZW bevestigt dat er een dodelijk arbeidsongeval heeft plaatsgevonden. “Maar op dit moment kunnen wij daar geen verdere mededelingen over geven”, meldt woordvoerder Elizabeth Palandeng. “Het SZW en de inspectie doen onderzoek naar het ongeval.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844