Bovenkarspeler die zijn vrouw zou hebben gedood wil tijdens rechtszaak zijn verhaal doen

8 januari 2024 18:02
Bron: NH Nieuws

Emiel H. (54) uit Bovenkarspel wil volgens zijn advocaat tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn zaak zijn verhaal doen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij zijn vrouw gewurgd en haar lichaam in brand gestoken. Zelf spreekt hij van een ongeluk, al is nog steeds onduidelijk hoe dat dan is gebeurd. 

Bourgondiëweg Bovenkarspel politieonderzoek

Ook negen maanden na de aanhouding van Emiel H. is onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in hun huis aan de Bourgondiëweg in Bovenkarspel. Zijn vrouw is al een paar dagen vermist als op 12 april van het vorig jaar de politie de straat in komt rijden. Er wordt een groot onderzoek gestart, forensische medewerkers pluizen de omgeving minutieus uit. 

Gewurgd, in brand gestoken en mee naar huis genomen

Het lichaam van de levenloze vrouw wordt gevonden en H. wordt aangehouden als verdachte. Hij zou haar hebben gedood door haar te wurgen. Vervolgens probeerde hij volgens het Openbaar Ministerie verderop in het dorp het lichaam te verbranden om zijn sporen te wissen. Mogelijk heeft hij daarna zijn dode vrouw weer mee naar huis genomen, aldus de uitleg van justitie.

Ook vandaag, tijdens de derde tussentijdse zitting, blijft zijn advocaat Guido Terlingen bij een heel andere lezing. Namelijk dat het een ongeluk is geweest. Maar meer dan dat wil hij er niet over kwijt. 

Emiel H. is zelf opnieuw niet aanwezig. Hij heeft eerder al aangegeven pas tijdens de inhoudelijk behandeling aanwezig te willen zijn, vanwege zijn psychische gesteldheid. “Het gaat nog steeds heel slecht met hem”, verklaard zijn advocaat de afwezigheid van H. “Hij vindt het te stressvol om bij deze zittingen aanwezig te zijn.”

De Bovenkarspeler komt pas zodra de inhoudelijke behandeling is. “Ik was eind vorige week bij hem op bezoek en hij kijkt er wel naar uit om zijn verhaal te doen”, aldus Terlingen. Wanneer die inhoudelijke behandeling is, is nog onduidelijk. 

Voor nu staat er nog een tussentijdse zitting gepland op 3 april. Dit omdat verdachten verplicht iedere drie maanden voor moeten komen. Mocht het onderzoek toch snel zijn afgerond kan het ook dan al tot een inhoudelijke behandeling komen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405