Brand in technische ruimte passagiersschip op Markermeer

14 april 2023 08:32
Bron: Inter Visual Studio / Danielle rood

Op een passagiersschip dat vlakbij Enkhuizen op het Markermeer voer is vanochtend vroeg brand uitgebroken in een technische ruimte. Volgens de veiligheidsregio zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Cruiseschip in de problemen

Hoe de brand precies is ontstaan is nog niet duidelijk. Het betrof geen grote brand, maar omdat het op een passagiersschip was sloeg de brandweer in de eerste instantie toch groot alarm. Volgens de veiligheidsregio staan alle passagiers voor zover bekend op het dek, en is er niemand gewond geraakt.

Naast de brandweer zijn ook de KNRM en de Kustwacht opgeroepen. Zij verslepen de boot later naar de haven van Enkhuizen. 

Passagiers geëvacueerd

Volgens getuigen gaat het om het cruiseschip ‘De Holland’. Volgens openbare data was het schip onderweg van Enkhuizen naar Amsterdam.

Ongeveer 56 passagiers die aan boord zaten zijn inmiddels geëvacueerd. Er zullen bussen naar de Stanfriesweg in Enkhuizen rijden om ze op te halen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV