Brand verwoest autobedrijf in Hem

25 maart 2022 06:30

In Hem zijn brandweerlieden vannacht uren bezig geweest om een brand bij een garagebedrijf aan de Zuiderkoggeweg te blussen. Het pand is door het vuur volledig verwoest. Brandweer uit Hoorn, Winkel, Enkhuizen, Westwoud, Bovenkarspel, Opmeer en Stompetoren hielpen om de brand onder controle te krijgen. 

De eerste melding van de brand kwam na middernacht binnen. Doordat er in het bedrijf brandstof aanwezig was, werden ook de korpsen uit zeven omliggende regio’s opgeroepen. De brand is nog niet volledig geblust, op dit moment is de brandweer nog bezig met nablussen. 

Bewoners die vlakbij het bedrijfspand wonen moesten hun huis uit en werden in een naastgelegen pand opgevangen. Met zes blusauto’s werd brandoverslag naar het bedrijf ernaast voorkomen, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. 

Doordat er bij de brand veel rook vrijkwam werd omwoners geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.

Brand Hem

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV