Brugklasleerlingen zetten tenten op in gang van Martinuscollege in Grootebroek

21 september 2023 17:51
Bron: Martinuscollege

Voor het derde jaar organiseert het Martinuscollege in Grootebroek een pop-up camping. In de middelbare school worden vanmiddag tenten opgezet door en voor brugklasleerlingen. Dit gebeurt in het kader van de introductieweken. De vele regen vandaag is in ieder geval geen spelbreker.

Het nieuwe schooljaar in de regio Noord begon op 4 september, en voor leerlingen die voor het eerst naar de middelbare school gaan kan dat best spannend zijn. In Grootebroek worden daarom twee weken lang workshops en activiteiten gehouden, om brugklasleerlingen te laten wennen aan elkaar en aan de school.

“De school doet er alles aan om deze overstap voor de kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen”, stelt directeur onderwijs Jacob Jaasma van het Martinuscollege. “Zo is al voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag gehouden, waarbij de kinderen de school en hun nieuwe klasgenoten alvast wat beter leren kennen. Na de zomervakantie zijn de echte introducties gestart, en om deze periode groots af te sluiten organiseert het Martinuscollege voor de derde keer deze Pop Up Camping.”

Niet buiten, maar binnen

De middelbare school in Grootebroek heeft er bewust voor gekozen om de tenten op te zetten bij de school. “Als je de school goed wilt leren kennen, is het wel zo praktisch als je dan ook in de buurt bent”, gaat Jaasma verder. “Daarnaast hebben we met al onze faciliteiten natuurlijk ook alles in huis om er op en om onze school een geweldig feest van te maken.”

Vanwege de vele regen vandaag heeft de school besloten om de tenten in de gangen op te zetten. Ook de bioscoop, die eigenlijk buiten gehouden zou worden, is naar binnen verplaatst. “We hadden twee scenario’s opgesteld voor deze dag”, licht de directeur toe. “De klim-activiteit in het Streekbos kon door dit weer niet doorgaan. In plaats daarvan konden de leerlingen karten bij Happy Days. Verder zijn er geen problemen.”

De tekst gaat verder na de foto.

Directeur Jaasma verwacht slapeloze nacht

Naast de slaapnacht kunnen de 400 tot 500 nieuwe brugklasleerlingen van het Martinuscollege vandaag shirts versieren en meedoen aan een spooktocht. Deze wordt gehouden in de gymzalen.

Jaasma denkt dat er vannacht niet veel geslapen wordt door de brugklasleerlingen. “Dat gebeurde vorige jaren ook niet, dus ik verwacht ook dit jaar een slapeloze nacht. Maar dat is het meer dan waard. Morgen na het ochtendgymnastiek en het ontbijt wordt de camping weer opgebroken en kunnen de kinderen en medewerkers thuis uitrusten en nagenieten”, sluit de directeur onderwijs af.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405