Bryan (20) geeft cadeaus aan kinderen in armoede: “Ze zijn er zo blij mee”

5 december 2021 18:07

De twintigjarige Bryan van der Neut wil dat kinderen die in armoede leven niet zonder cadeaus of een feestje leven. Of het nou op hun verjaardag, tijdens Sinterklaas of met Kerst is: Bryan wil de kinderen een feestelijke dag bezorgen. Maar dankzij een samenwerking met Stichting Kinderfietsjes Actie uit Zwaag heeft hij een opening gevonden. 

Bryan van der Neut is pas twintig jaar oud, maar toch vond hij dat er iets moest gebeuren. Eind oktober begon hij pas zijn stichting, maar dankzij een samenwerking met Stichting Kinderfietsjes Actie uit Zwaag, heeft hij al veel kinderen kunnen helpen. In aanloop naar Sinterklaas zijn er al flink wat cadeaus en fietsen weggegeven. Die actiedag was zo’n succes, dat ze de week voor Kerst weer een uitdeelmoment gaan organiseren.

De Stichting Kinderfietsjes Actie, waar Paul Buis voorzitter van is, geeft al meer dan twee jaar fietsen weg aan kinderen die hiervoor geen geld hebben. In september gaven ze, samen met Karin Bloemen, nog hun tweeduizendste fiets weg. In de tussentijd zijn er zeker een paar honderd fietsen uitgedeeld. Het is een teken dat het echt nodig is.

Artikel gaat verder onder de foto.

bryan kindercadeau op pad

Dankzij een groot aantal sponsoren is de showroom op het sportterrein van HSV Sport in Zwaag gevuld met fietsen.

In een andere ruimte van het gebouw heeft Bryan sinds kort zijn cadeaus uitgestald. De cadeaus die na Sinterklaas nog zijn blijven liggen, worden uitgepakt en in een mooie kerstverpakking verpakt. De twee initiatiefnemers zijn klaar voor hun volgende actie op 18 december, waar als de coronamaatregelen het toe laten de kerstman op zijn arrenslee aanwezig zal zijn.

Bekijk hier alle afleveringen van de serie ‘Sander Op Pad in West-Friesland’.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405