Nationale Buitenspeeldag: dit jaar buitenspelen zonder grootschalige activiteit

4 juni 2020 23:23
Buitenspeeldag 2020

Jantje Beton en Nickelodeon organiseren woensdag 10 juni de 13e editie van de nationale Buitenspeeldag. Op deze dag worden alle kinderen in Nederland opgeroepen om buiten te spelen. Zonder grootschalige activiteiten dit keer. Wel is er voor ideeën op kleine schaal budget beschikbaar.

 “We proberen van Nederland één grote buitenspeelplek te maken”, vertelt Michelle Cramwinkel,  communicatiespecialist bij Jantje Beton aan WEEFF Radio. 

Buitenspeeldag dit jaar anders dan normaal

“Normaal gesproken roepen wij op om activiteiten en evenementen te organiseren.” Vanwege corona kan dat niet doorgaan. Zo is de organisatie gaan kijken naar wat wel kan. Ze merkte dat er juist de afgelopen periode veel behoefte is aan buitenspelen.

“Eigenlijk spelen kinderen meer dan ooit buiten.” Dat willen ze dit jaar vieren. “Omdat buitenspelen heel erg leuk, maar ook heel erg goed voor kinderen is.” Wel moet het buitenspelen veilig gaan. “We vragen iedereen in de eigen straat en omgeving te spelen, zodat er niet te veel mensen bij elkaar komen.”

Speciale hashtag voor Buitenspeeldag

Iedereen kan de eigen activiteiten tijdens het buitenspelen delen via sociale media onder ‘#buitenspeeldag2020’. “Dit zodat iedereen van elkaar kan zien wat ze aan het doen zijn.” Ook hoopt Michelle dat mensen elkaar zo aansteken om naar buiten te gaan.  

Eigen initiatieven

Als kinderen op kleine schaal een eigen idee voor een spel hebben, kunnen zij geld aanvragen. “We hebben een beperkt budget dus iedereen moet er op tijd bij zijn.”

Dit budget aanvragen kunnen zij doen via de site van de Buitenspeeldag. Daar zijn ook buitenspeeltips te vinden. De site bezoeken kan hier

Buitenspeeldag 2020: Activiteiten in West-Friesland

In West-Friesland zullen door Team Sportservice in de gemeenten Medemblik, Drechterland en Opmeer beweegspeurtochten worden uitgezet. Op de route kunnen kinderen meedoen aan verschillende beweegopdrachten. Aanmelden kan tot en met zondag 7 juni via de website van Team Sportservice.

 

Uitzending – 27 mei 2020

Michelle Cramwinkel, communicatiespecialist bij Jantje Beton, vertelt aan WEEFF Radio over de nationale Buitenspeeldag van 2020.

Buitenspeeldag 2020

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 - 18:00 uur
Rob de Greeuw - Thuis in West-Friesland
16:00 - 18:00 uur

WEEFF TV