Buren geschrokken na explosie bij pizzeria: “Dit was geen cobra 6, dit was serieuzer”

10 december 2022 11:55

De schrik zit er goed bij Michael en Ursula Brink. Het stel is eigenaar van de Medemblikse lunchroom De Steiger naast pizzeria Milano, waar vannacht een explosief afging voor de deur. “Ik heb nog nooit zo’n harde knal gehoord.”

Hun zoon slaapt achter het pand waar het explosief afging. “Die zat gelijk rechtop”, vertelt Michael aan een verslaggever van NH Nieuws. “Die heeft meteen 112 gebeld.” Ook Micheal en Ursula zijn gelijk op de knal afgegaan, met een brandblusser in de hand. Toen hij aankwam was zijn zoon de boel al aan het blussen.

Vuurmassa

Michael heeft het incident nog eens teruggekeken op de camerabeelden van zijn broodjeszaak. “Je ziet echt een grote vuurmassa”, legt hij uit. “Een cobra’tje (zwaar vuurwerk red.) herken ik wel, maar dit was wel serieuzer.”

Beiden kunnen zich niet voorstellen dat het om een gerichte actie gaat. “Het zijn hele aardige mensen”, licht Ursula toe. Maar op de beelden is volgens Michael te zien hoe iemand het explosief precies voor de deur van de pizzeria neerlegt. Hij heeft de beelden inmiddels overgedragen aan de politie. 

Onrustige nacht

“Ik heb nog nooit zo’n knal gehoord”, vertelt Ursula. Ze hoorde al de hele avond kleinere knallen, maar dat was volgens haar gewoon jongelui met wat vuurwerk. “Maar dit was echt niet normaal. Echt bizar.”

Na de knal bleef het nog een onrustige nacht voor het stel. “Je slaapt gewoon niet meer lekker.” 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405