Buren kijken raar op als peperdure sportauto’s uit een bedrijfspand tevoorschijn komen

9 april 2024 18:19
Bron: Inter Visual Studio

Het is een opvallend tafereel dinsdagmiddag: uit een bedrijfspand aan de Gildenweg in Blokker halen politie en FIOD meerdere exclusieve sportauto’s. Het pand hoort bij een autosloperij, gevestigd in dezelfde straat. In Heerhugowaard vinden dinsdag ook twee invallen plaats, één daarvan in het woonhuis van de eigenaar van de autosloperij. 

Kostbare sportauto's afgevoerd

Als de werknemers van bedrijf Cees & Co vanochtend rond 8.00 uur aankomen bij hun bedrijfspand, is er al een boel gaande bij het bedrijf van de overburen, vertelt een werknemer. In de loop van de dag trekt de operatie ook best wat bekijks. “In eerste instantie waren hier alleen wat mensen die hier ook werken, later, toen de auto’s naar buiten kwamen, stopten er wat meer mensen om te kijken.”

De politie kan niet zeggen hoeveel auto’s er precies in beslag genomen zijn bij de actie en om wat voor types het gaat. Volgens de werknemer van het bedrijf zijn het er vier: een Lamborghini, een Ferrari, McLaren en een Mercedes. “Dat zie je hier niet vaak”, lacht hij. “Je kijkt er toch wel even van op.” Toch is hij redelijk nuchter onder de situatie. “Ik heb me er de rest van de dag niet echt mee bezig gehouden.” 

Wat er aan de hand kan zijn bij de overburen, weet hij niet. “Ik zou het niet weten. Ik heb geen idee wat daar gebeurt.”  

De eigenaresse van salon FRESH beauty, ook tegenover het bedrijfspand waar de auto’s tevoorschijn komen, heeft ook geen idee. “Ik weet het fijne er niet van. Maar ik ben ook wel heel benieuwd wat er gaande was. Vroeger zat er een bedrijf, maar volgens mij werd het nu vooral als opslag gebruikt.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Inval in Heerhugowaard

Dinsdagmiddag wordt duidelijk dat het het bedrijf, waar de auto’s in beslag zijn genomen, hoort bij een autosloperij verderop in de straat. Getuigen ter plaatse melden dat ook de autosloperij zou zijn doorzocht. 

Er vinden dinsdag ook twee invallen plaats in Heerhugowaard. Het gaat om een inval in een villa aan de Jan Glijnisweg en op het woonwagenkamp aan de Van Veenweg. In de villa woont de eigenaar van de autosloperij in Blokker. In dit huis is twee keer brand geweest in het verleden, namelijk in 2008 en 2017. In 2017 werd het huis hierdoor volledig verwoest. 

De politie en de FIOD kunnen niks kwijt over of er ook mensen zijn aangehouden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844