Burgemeester Bonsen: 1 jaar burgemeester van Koggenland

24 september 2021 08:00

Monique Bonsen is deze week één jaar burgemeester van de gemeente Koggenland. Ze begon op 23 september 2020 aan haar eerste termijn en was daarvoor advocaat in Haarlem. Ze had gehoopt al eerder wat mensen in levende lijven te ontmoeten bij haar kennismaking met de gemeente:  “Je denkt ik ga veel verenigingen bedrijven leren kennen, maar dat lukte natuurlijk allemaal niet.”

“Het is een heel andere invulling van zo’n eerste jaar dan ik had gedacht”,  vervolgt burgemeester Bonsen. Ze had tussen de coronagolven door nog wel wat bezoekjes, maar verder ging de kennismaking – en ook het samenwerken met collega’s – vooral digitaal. 

Het waren juist ook de coronamaatregelen waardoor Bonsen voor het eerst lijnrecht tegenover enkele inwoners komt te staan. Half april worden er in het weekend dat er kermis in De Goorn had moeten zijn toch straatfeesten gehouden, ondanks dat dat volgens de dan geldende maatregelen niet is toegestaan. In een interview met WEEFF vertelt burgemeester Bonsen hoe ze deze dag als burgemeester te werk is gegaan en hoe bepaalde beslissingen en acties tot stand zijn gekomen.

Het hele interview is vanavond te zien bij WEEFF.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844