Burgemeester Bonsen: probeer elkaar wat extra aandacht te geven

17 november 2021 12:05
Burgemeester Bonsen - Berkhouterkerk

Een gepland samenzijn in de Berkhouterkerk in Berkhout om samen stil te staan bij de moeilijke coronaperiode en elkaar weer te ontmoeten, gaat niet door. Gemeente Koggenland heeft hiertoe besloten vanwege de huidige coronamaatregelen.

In het Lijsbeth Tijspark is een gedenkplek gemaakt voor mensen die familie en vrienden verloren hebben door corona. Maar ook voor wie hier door long covid of psychische klachten behoefte aan heeft. De onthulling van de gedenkplek zal in besloten kring plaatsvinden en op video worden vastgelegd. De video zal de gemeente onder meer via Facebook en de website verspreiden.

Eenzaamheid neemt weer toe

De gedenkplek is vanaf morgen openbaar toegankelijk. “We hopen hiermee aandacht te vragen voor de mentale gevolgen en dat we goed op elkaar moeten letten,” aldus burgemeester Bonsen. “In het begin van de coronapandemie deden mensen een boodschapje voor een ander, maakten een wandeling of belden elkaar extra vaak. Ook al is bij veel mensen de rek eruit hoop ik hier weer op. Er is echt eenzaamheid en die neemt nu misschien wel weer toe. Door aandacht aan elkaar te geven kunnen we hier iets aan doen.”

Begrip voor elkaar

Bonsen ziet de vele discussies over de maatregelen. “Hier moeten we niet voor wegkijken. Maar laten we het gesprek hierover respectvol aangaan en begrip hebben voor elkaars keuze.” In het voorjaar wil de gemeente graag ontmoetingsmarkten organiseren. “Er is gelukkig veel veerkracht in de dorpen. De verenigingen, ondernemers en inwoners willen we graag een extra zetje geven door hen een podium aan te bieden. De gemeente faciliteert daarbij de ideeën vanuit de dorpen. Daarover gaan we in gesprek om samen tot een heel mooi feest te komen.”

Uitzending – 13 november 2021

Een gepland samenzijn in de Berkhouterkerk in Berkhout om samen stil te staan bij de moeilijke coronaperiode en elkaar weer te ontmoeten, gaat niet door. Wel is vanaf morgen een gedenkplek openbaar toegankelijk. Beluister het interview met burgemeester Bonsen.

Burgemeester Bonsen: probeer elkaar wat extra aandacht te geven

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844