Burgemeester deelde telefoonnummer in coronatijd: “Ik kreeg 5 à 10 belletjes per dag”

10 september 2021 06:30

De burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl, deelde in coronatijd zijn telefoonnummer met de inwoners van zijn gemeente. En ze wisten hem te vinden: hij kreeg tijdens de lockdown vijf à tien telefoontjes per dag, vertelt hij in een persoonlijk interview in het programma De 7 burgemeesters van West-Friesland.

Pijl vindt het bij zijn functie horen om er te zijn voor de inwoners. “Je moet zichtbaar zijn, zeker in een plattelandsgemeente is het belangrijk dat mensen je kennen en je ook weten te bereiken.”

Daarom besloot hij om zijn nummer te delen, al vrij snel na de uitbraak van het virus in Nederland. “Opeens is daar een onbekend nieuw virus. (…) En je merkt dat mensen angst en onzeker waren. Wat overkomt ons hier, wat gebeurt er hier?”

Inwoners van de gemeente wilden vooral aan de burgemeester hun verhaal kwijt. “Die wilden vertellen wat ze meemaakten.” Maar hij werd ook gevraagd om te helpen en in een aantal gevallen kon hij dat ook echt, vertelt hij in het interview. “Op die manier probeer je er toch te zijn voor je inwoners.”

“Op een gegeven moment werden de telefoontjes puur over corona wat minder.” Maar hij heeft niet het gevoel dat mensen met onzinnige dingen opbellen of hem lastig vallen. “Als mensen mij bellen, dan is er altijd een reden voor.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405