Burgemeester sluit drugswoning in de Van Beijerenstraat

6 januari 2022 17:25

Burgemeester Jan Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft donderdagmiddag een drugswoning gesloten in de Van Beijenstraat. De sluiting geldt voor een maand. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen. 

Hennepkwekerij stock

De politie heeft de hennepplantage ontmanteld. Volgens de gemeente was er sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt. De woning is momenteel verzegeld. Omwonenden zijn geïnformeerd over de sluiting van de drugswoning.

De hennepkwekerij werd op 8 november aangetroffen. In de woning zijn ook hennepresten en ander materiaal aangetroffen voor het verwerken van hennepplanten. Tevens waren er voorbereidingen getroffen voor een nieuwe kweek en bleek er sprake van diefstal van stroom. Volgens de gemeente is het zeer vermoedelijk dat hier een ruime hoeveelheid planten heeft gestaan.

Voor de derde keer

In december sloot de gemeente ook al twee drugswoningen. Zowel aan de Lijster als aan de Boogschutter in de wijk Grote Waal werd een woning voor drie maanden op slot gedaan. Ook hier werd materiaal voor een hennepkwekerij aangetroffen en bleek er sprake van elektriciteitsdiefstal.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV