Burgemeester sluit woning aan de Boogschutter na vondst hennepplantage

14 december 2021 17:19

Burgemeester Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft vandaag een drugswoning gesloten aan de Boogschutter. De sluiting geldt voor de komende drie maanden. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen. 

Hennepkwekerij stock

De politie heeft de hennepplantage ontmanteld. Volgens de gemeente was er sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt. De woning is momenteel verzegeld. Omwonenden zijn geïnformeerd over de sluiting van de drugswoning.

De hennepkwekerij werd op 28 oktober aangetroffen. In de woning zijn ook hennepgruis en ander materiaal aangetroffen voor het verwerken van hennepplanten. Tevens waren er voorbereidingen getroffen voor een nieuwe kweek en bleek er sprake van diefstal van stroom. Volgens de gemeente is het zeer vermoedelijk dat hier een ruime hoeveelheid planten heeft gestaan.

Eerdere drugswoning gesloten

Begin deze maand meldde de gemeente Hoorn dat zij een drugspand aan de Lijster hadden gesloten. Ook hier werd in december materiaal voor een hennepkwekerij aangetroffen en bleek er sprake van elektriciteitsdiefstal.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405