Burgemeester Streng legt vanwege gezondheidsklachten opnieuw zijn taken neer in Medemblik

23 augustus 2022 10:07

Burgemeester Frank Streng van Medemblik legt vanwege gezondheidsklachten voor langere tijd zijn werk neer. Bij hem werd onlangs zenuwpijn geconstateerd dat ernstige pijnklachten met zich meebrengt. Het is niet voor het eerst dat de burgemeester tijdelijk stopt met werken. 

Burgemeester Frank Streng

Eind vorig jaar lag hij er ook bijna twee maanden uit door problemen met zijn gezondheid, en ging hij in februari weer aan het werk. Of er nu sprake is van dezelfde klachten is onduidelijk. Bij de burgemeester is intercostale neuralgie (zenuwpijn) vastgesteld. Verder onderzoek en behandeling is daarvoor noodzakelijk. 

Frank Streng hoopt dat de behandelingen aanslaan en dat hij over enkele maanden ‘met veel enthousiasme en energie zijn werkzaamheden kan hervatten’, zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Opvolging onduidelijk

Vorig jaar werd hij tijdelijk vervangen door toenmalig wethouder en loco-burgemeester Harry Nederpelt. Hoe het nu verder gaat is nog onduidelijk. Naar verwachting zal Commissaris van de Koning Arthur van Dijk op korte termijn met de fractievoorzitters in gesprek gaan over de ontstane situatie. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405