Burgemeester van Hoorn stelt nieuwe cameratoezicht in voor Julianapark

31 augustus 2022 07:04

De gemeente Hoorn heeft opnieuw besloten om camera’s te plaatsen in het Julianapark. Dit wordt gedaan vanwege overlast. De maatregel geldt voor de hele maand september.

In het Julianapark is al jaren sprake van overlast en vandalisme. Daarom besloot de gemeente om in 2020 camera’s te laten plaatsen. Uit een probleemanalyse van een jaar eerder kwam naar voren dat er vijf plaatsen in het park zijn waar het vaker mis ging.

Nachtelijk vandalisme en hangjongeren waren toen de oorzaak van veel overlast. Ook werd er veel lachgas gebruikt in het park en werden verschillende bankjes en prullenbakken bespoten met graffiti.

Toezicht verlengd

Ook voor dit jaar heeft burgemeester Jan Nieuwenburg besloten om het toezicht terug te laten keren bij het Julianapark. Bij het Schelpenstrandje worden twee camera’s geplaatst, die 24 uur per dag het gebied zullen monitoren.

De gemeente Hoorn maakte vorige week eveneens bekend dat het cameratoezicht bij het station opnieuw verlengd wordt. De maatregel daar geldt nu tot 1 maart 2023. Ook hier staan twee camera’s opgesteld, beide aan de voorzijde van het station. Alle camera’s bij het park en het station zijn 24 uur per dag actief en de beelden worden regelmatig uitgekeken. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405