Burgemeesters Hoorn en Drechterland aangeslagen na overlijden 14-jarige scholier

30 oktober 2022 20:00
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De 14-jarige jongen die overleed aan de gevolgen van een steekpartij bij het Oscar Romero, een middelbare school in Hoorn, komt uit Westwoud. Burgemeesters Jan Nieuwenburg van Hoorn en Michiel Pijl van de gemeente Drechterland laten weten ontzet en verdrietig te zijn. 

Steekpartij Oscar Romero Hoorn

De jongen (14) werd neergestoken nadat hij ruzie kreeg met een andere tiener, op een parkeerterrein net buiten het schoolterrein. Wat de aanleiding voor die ruzie is, is nog niet bekend. 

Burgemeester Jan Nieuwenburg laat weten enorm aangeslagen te zijn. “Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies. Ook op de school is dit vreselijke bericht hard aangekomen. Dit maakt een onuitwisbare indruk op de leerlingen en leerkrachten. Wij staan ze dan ook bij met datgene waar zij behoefte aan hebben”, laat hij in een verklaring weten. 

Zinloos geweld

Vlak na de steekpartij heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hoorn aangehouden. Hij zit sinds woensdag vast en wordt verdacht van poging tot moord. Het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij loopt nog. 

Ook burgemeester Michiel Pijl van Drechterland, waar Westwoud onder valt, is aangeslagen en verdrietig. “Dit zinloos geweld is niet te bevatten”, zegt hij. “Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, vrienden en iedereen die dit raakt.” Pijl heeft de familie van het slachtoffer gecondoleerd met het verlies. 

“Ook in onze dorpsgemeenschap komt dit hard aan. We willen eenieder die daar behoefte aan heeft, bijstaan in deze moeilijke tijd”, besluit hij. 

Tweede leerjaar

De rector van het Oscar Romero Wessel van de Hoef en Sense de Groot de voorzitter van het College van Bestuur van de school hebben op de Instagram van de school laten weten dat de 14-jarige scholier in het tweede leerjaar zat. Ze spreken van een zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn. “Een ongekend zware klap voor zijn familie. Een ongekend zware klap voor zijn medeleerlingen. Een ongekend zware klap voor de medewerkers van Oscar Romero en voor alle medewerkers van het Tabor College.”

“Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, klasgenoten en iedereen die hem moet missen”, staat er in de post. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405