BurgerAED Hoorn wil meer binding met de hulpverleners en houdt reanimatieavond

12 mei 2024 17:00
Bron: BurgerAED Hoorn

De gemeente Hoorn kent ruim 800 burgerhulpverleners. Maar een goed beeld van waar zij wonen, is er niet. BurgerAED Hoorn wil daarom volgende maand een speciale reanimatie-avond houden, waarbij bestaande burgerhulpen elkaar kunnen ontmoeten en de organisatie meer binding wilt creëren.

De avond bij de brandweerkazerne in Hoorn wordt voor de eerste keer georganiseerd. “Vanuit de gemeente is in december een avond georganiseerd voor alle burgerhulpverleners in Hoorn, Zwaag en Blokker, om ze in het zonnetje te zetten”, legt Maurice Caris van BurgerAED Hoorn uit.

“Wat daar ter sprake kwam, is dat vrijwilligers zich aansluiten bij HartslagNu, maar dat het dagelijks beheer, BurgerAED Hoorn, vervolgens niet weet wie deze mensen zijn. Dit komt doordat HartslagNu vanwege de AVG-regels deze informatie niet mag delen met BurgerAED Hoorn.”

Vanwege de privacywet AVG is er geen duidelijk beeld van de naar verluidt 840 burgerhulpverleners in de gemeente Hoorn. “We willen graag die betrokkenheid houden, en daarom iets organiseren waarbij we meer binding kunnen krijgen.”

De avond begint met een presentatie van BurgerAED, waarna ook de politie en ambulancedienst uitleg geven over welke procedures zij hebben in het geval van een reanimatie. “Daarna splitsen we op in vier groepen, en worden enkele scenario’s nagebootst”, aldus Caris.

Aanmelden is nog mogelijk

Voor het weekend had de BurgerAED Hoorn bijna alle 40 beschikbare plaatsen gevuld. Deelnemers krijgen na afloop een bewijs van deelname. “Het is geen officiële mogelijkheid om een certificaat te halen of je bestaande bewijs te kunnen verlengen”, beklemt Caris.

Het is nog mogelijk om je aan te melden. De deadline voor het inschrijven eindigt dinsdag. “Degenen die zich nu hebben aangemeld zijn voornamelijk mensen die nog niet bekend zijn met reanimeren”, zegt Caris. “Maar we willen ook graag weten welke burgerhulpverleners er al in Hoorn zijn. Daar willen we graag meer binding mee. En als er meer dan genoeg mensen enthousiast zijn, willen we kijken of we een avond als deze meerdere keren per jaar kunnen organiseren.”

De ‘BurgerAED Reanimatie Experience’ wordt maandag 17 juni gehouden in de brandweerkazerne in Hoorn. De avond op de Nieuwe Wal begint om 19.00 uur.

Uitzending – 11 mei 2024

BurgerAED Hoorn wil meer binding met de hulpverleners en houdt een reanimatieavond. Beluister het interview met Maurice Caris waarin hij ook ingaat op de impact die een reanimatie kan hebben.

BurgerAED Hoorn wil meer binding met de hulpverleners en houdt reanimatieavond

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844