Bus botst achterop net geleegde tankwagen nabij Westfrisiaweg, oprit tijdelijk dicht

14 september 2021 09:59

Een bestelbus botste vanmorgen achterop een tankwagen. Het ongeluk gebeurde op de toerit van de Westfrisiaweg N307 bij Zwaag. Onder meer omdat er vloeistof uit de tankwagen lekte, kwam de brandweer snel ter plaatse. Volgens de politie zal de oprit bij Zwaag nog enige tijd afgesloten zijn.

De tankwagen, eerder gevuld met benzine, was zojuist geleegd en stond stil op de oprit naar de Westfrisiaweg, vanaf het bedrijventerrein Zevenhuis. Volgens een woordvoerder van de politie is het niet duidelijk waarom de vrachtwagen daar stilstond.

Een bestelbus kon de aanhanger niet ontwijken en botste achterop. Het busjes is door de bosting total loss verklaard. De bestuurder is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Weg afgesloten

Aangezien er vloeistof uit de voertuigen lekte is de brandweer snel uitgerukt. De oprit naar de N307 vanaf bedrijventerrein Zevenhuis wordt komende tijd afgesloten. Een berger is momenteel bezig om de voertuigen weg te halen. Het is nog niet bekend hoe lang de weg afgesloten wordt.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405