Buurt én verhuurder zijn het zat: rechtszaak om langslepende burenruzie dient vandaag

13 juli 2022 07:00

Een langslepende burenruzie in Opperdoes komt vandaag voor de rechter. Een stel zou daar al acht jaar de buurt intimideren en treiteren, waarbij de directe buurman het grootste slachtoffer zou zijn. De verhuurder van het pand waar het stel woont, wil de vrouwen weg hebben en stapt daarom naar de rechter. 

Het stel stond in 2014 al eens voor de rechter. Toen vanwege een burenruzie in hun toenmalige woonplaats Lelystad. De twee verhuisden uiteindelijk. Twee jaar daarvoor draaide ook de relatie met hun huisbaas in Nieuw-Vossemeer uit op een conflict. De huisbaas reed met een shovel in op de tuin van het stel. 

Het stel kwam na Lelystad in Opperdoes wonen waar ze het ook al snel aan de stok kregen met buurtbewoners. Bij het huis hangen planken voor de ramen en camera’s aan de muur die de bewoners naar eigen zeggen filmen en afluisteren. Bij de woning zou een plank met spijkers zijn neergelegd die buren moest verhinderen om de camera’s te verwijderen. 

Buurman gepest

De directe buurman werd na de komst van de vrouwen al snel het grootste mikpunt en zag zich uiteindelijk gedwongen om zijn huis te verkopen. De nieuwe en huidige bewoner zou ook worden gepest en getreiterd. Buurtbewoners spreken van geregeld uitschelden of intimideren. Zo zou zijn voordeur geblokkeerd zijn en ook werd de man vaak natgespoten.

Een aantal keer draaide dat uit op geweld waarbij de politie er soms aan te pas moest komen. Een vriend van de man zegt te zijn geslagen. De man in kwestie deelde zelf ook ooit een klap uit en kreeg daarvoor een straatverbod voor zijn eigen straat. 

Buurt is het zat

De verhuurder en eigenaar van de woning spant de rechtszaak aan en wil zo afdwingen dat de twee uit het huis vertrekken. Hun gedrag is volgens hem in strijd met het huurcontract. Het huis is bovendien slecht onderhouden, omdat de twee de verhuurder beletten om onderhoud te plegen. 

Het stel kreeg al eens een officiële waarschuwing van de gemeente. De buurt in Opperdoes heeft het al jaren gehad met het huishouden, maar zegt zich machteloos te voelen omdat instanties weinig kunnen doen. Een delegatie uit de straat is vandaag bij de rechtszaak aanwezig. Verschillende buurtbewoners zijn heel duidelijk en zien de twee het liefst verhuizen. Het stel wilde ondanks meerdere verzoeken niet reageren op de zaak. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405