Buurtinitiatief keert terug in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

10 juli 2022 13:00
Wijkterrassen Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

De wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier zijn vanmiddag gevuld met wijkterrassen. Er zijn diverse optredens. Zo treedt bluestrio Back in Business op bij de Waterhoorn. Inloophuis Pisa is met een open podium aanwezig in de wijk. Verschillende organisaties presenteren zich daarnaast aan de bewoners. De dag wordt afgesloten met een picknick in het Wilhelminaplantsoen.

Het maakt onderdeel uit van de wijkgerichte aanpak van de gemeente Hoorn. “Door corona kon het de afgelopen jaren niet plaatsvinden”, vertelt wethouder René Assendelft. “Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier zijn de eerste wijken waarmee Hoorn werd vergroot. Momenteel gebeurt er veel qua stadsvernieuwing. De Holenweg wordt omgebouwd tot een woonwijk. Verouderde complexen worden in samenwerking met Intermaris vernieuwd, gerenoveerd of gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. En op veel plaatsen moet de riolering uit de grond.” Naast de Holenweg komt er ook nog een appartementencomplex op de plek van de oude sauna.

Vergroeid met de wijk

René Assendelft:”Als mensen door bijvoorbeeld renovatie tijdelijk moeten verhuizen wil men daarna heel graag weer terug. Ze zijn vergroeid met de wijk. Je hebt er echt nog het buurtgevoel. Dat proberen we te versterken met de wijkterrassen dat overigens een initiatief is van de bewoners zelf. Een mogelijkheid om elkaar nog beter te leren kennen en laagdrempelig binnen te kijken bij organisaties waar je normaal gesproken voorbij fietst.”

Beluister onderstaand het volledige gesprek met wethouder René Assendelft.

Uitzending – 9 juli 2022

De wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier zijn zondag 10 juli gevuld met wijkterrassen. Beluister het interview met wethouder Rene Assendelft hierover.

Buurtinitiatief keert terug in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405