Buurvrouw in de bres voor man die auto al drie weken niet kan terugvinden

7 juni 2021 11:02

Een man uit Grootebroek is al drie weken zijn auto kwijt. Hij kon de auto niet terug vinden na een wandelingetje met zijn hond en moest gedwongen naar huis lopen. De auto zou ergens in Hoorn moeten staan, zegt zijn buurvrouw die hem helpt zijn auto weer terug te vinden.

Gelukkig werd de man opgepikt door een meisje, die hem zag lopen. Samen met hem heeft ze nog gezocht heeft naar zijn auto. Maar toen ze hem niet konden vinden heeft ze hem naar huis gebracht.

Volgens zijn buurvrouw is de man al wat ouder en woont hij alleen. “Hij is echt helemaal alleen en ik zie ook nooit familie komen. Omdat hij wat ouder is en niet alles snapt, help ik hem nu hiermee.  Dan kom je erachter hoe eenzaam iemand is. We hielden hem sowieso al in de gaten, maar nu houden we meer contact.”

Ze heeft de gemeente en de politie al ingelicht en een bericht geplaatst op Facebook in de hoop de auto weer snel terug te vinden. Volgens haar buurman heeft hij bij het IJsselmeer gelopen en door Hoorn zelf. “Hij is teruggegaan naar waar hij dacht waar hij stond. Hij heeft nog een paar keer op zijn afstandsbediening lopen drukken. Die arme man doet al een paar weken zonder auto. Die moet gewoon gevonden worden”, aldus de buurvrouw. 

Op Facebook staat te lezen dat de auto nog niet is gevonden door de politie en ook niet is weggesleept. 

Het gaat om een grijze Hyundai i20 uit 2014. Vanwege privacy kon de politie niets zeggen over de auto. De gemeente heeft nog niet gereageerd. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844